V Poprade-Matejovciach dnes dobodali 29-ročného muža

28.07.2005 Poprad

Poprad 28. júla (TASR) - V Poprade-Matejovciach dnes nadránom došlo k vražde, ktorej obeťou sa stal 29-ročný miestny občan.
Tragédii predchádzala bitka. Vyústila do útoku na mladého muža, ktorý podľahol bodným zraneniam na mieste.
Okolnosti tragédie v súčasnosti vyšetrujú prešovskí a popradskí policajti.

Doplnená správa z polície:
Prešovskí a popradskí policajti vyšetrujú motív, príčiny a okolnosti vraždy 29 ročného muža z Popradu Matejoviec.
K vražde došlo pri hromadnej bitke dnes okolo polnoci v Poprade Matejovciach.
Dnes pol hodinu po polnoci boli policajti telefonicky požiadaní jedným z občanov bývajúcich v časti Poprad Matejovce o policajný zásah pri hromadnej bitke v uvedenej lokalite.
Policajné hliadky štátnej aj mestskej polície museli zasahovať proti rozvášnenému davu miestnych rómskych obyvateľov, ktorí sa fyzicky napádali rôznymi predmetmi už od včera večera. Pri zásahu policajti obvodného oddelenia zistili, že jeden z aktérov bitky leží zakrvavený na zemi, tak privolali Rýchlu zdravotnícku pomoc z Popradu, ktorá zraneného a už nebohého muža odviezla do NsP v Poprade.
Policajti zatiaľ predviedli a vypočuli 7 osôb zúčastnených na incidente.
Na tele nebohého muža bola vykonaná pitva. Pri nej boli zistené 8 bodnorezné rany v hornej časti tela, na následky, ktorých podľahol na mieste činu.
Prešovskí aj popradskí policajní vyšetrovatelia naďalej vypočúvajú svedkov a zhromažďujú dôkazový materiál.
Náčelník mestskej polície Marušin doplnil, že pri bitke zúčastnení použili rôzne palice, ale aj nože. Pri podvečernom zásahu na hliadku mestskej polície nezaútočili. \"Keď sme tam prišli, dav sme upokojili. Nikto nechcel podať trestné oznámenie, ani vec riešiť. Odporučili sme im, aby sa upokojili a vrátili do svojich obydlí\".
O výsledku vyšetrovania bude verejnosť informovaná.
 

Vyberte región

mark